TÄVLINGAR

Energipris Stockholm - tävlingen är avslutad

Bostadsrättsmässan har tagit fram ett nytt energipris som tilldelas en bostadsrättsförening som på stort allvar tagit tag i sin energianvändning och genom olika åtgärder minskat användningen i fastigheten. Syftet med tävlingen är att vi tillsammans engagerar oss för att bidra till en renare stad.

Bostadsrättsmässans Energipris delades ut för första gången 2016 i Göteborg och Malmö, i år är det premiär för Stockholm! Här uppmärksammar vi en bostadsrättsförening som genom en genomtänkt strategi och välplanerade aktiviteter minskat sin energianvändning på bästa sätt och på så sätt sparat både pengar och minskar miljöpåverkan.


Detta vinner du:
Vinst till tre nominerade bostadsrättsföreningar är ett besök av en kvalificerad Energiexpert från Fortum Värme. Föreningen får en genomgång av sin fjärrvärmecentral till ett värde av 5000 kr.


Pris till alla

Alla som deltar och tävlar kan i Fortum Värmes monter hämta en närodlad/egenodlad honungsburk som tack för att de bidragit i tävlingen.


Prisutdelning & jury
Fortum Värme delar ut energipriset till det vinnande bidraget på Kunskapsscenen 17/11 kl. 12.30 Priset delas ut av Fortum Värmes Marknadsdirektör Niclas Åkerlund.

Vinnarna utses av en jury med representanter från Fortum Värme, Bostadsrättsmässan, HSB, Riksbyggen, SBC samt tidningen Bo Bättre.

Extra bonus för att vinna tävlingen är ett stort engagemang från hela föreningen.

Juryn beslut är enväldigt och kan inte överklagas.

Huvudsponsor för priset är Fortum Värme- Bostadsrättsmässans energipartner!

Årets Innergård 2017 - Avslutad tävling

Årets Innergård – bostadens gröna uterum

Vi anser att bostadens gröna uterum är en av de viktigaste områdena för oss som lever i en stadsmiljö. Innergården tillför oss en avkoppling i vardagen. Den är en gemensam mötesplats för umgänge, trivsel och engagemang. Aktiviteter på gårdarna kan skilja sig åt. Somliga använder den till kalas, fester och grillkvällar medan andra ser det som en lugn oas för att samla kraft och finna lugn.Vilken är Stockholms vackraste och mest välkomnande innergård? Ska en fin innergård ha mycket gröna träd, eller räcker det med planteringar i större krukor? Är gamla hus med anrika innergårdar vackrast, eller kan en modern innovativ höghusgård vara finast i stan? Vilka aktiviteter ska man kunna utöva på gården och vilka funktioner ska finnas? Innergårdar kan se helt olika ut och alla kategorier har varit välkomna att delta. Inom kort publicerar vi de tre finalister som juryn nominerat till priset ”Årets innergård 2017”!


Detta vinner du:
Fina priser utlovas till den vinnande föreningen!
Även ett pris lottas ut bland de inskickade bidragen.


Prisutdelning & jury

Priset för Årets Innergård delas ut på den sista mässdagen, lördagen 18/11 på Kistamässan i Stockholm. Prisutdelningen sker på vår scen Kreativa hörnan kl 14.30-15.00

Vinnaren utses av en jury med representanter från tidningen Utemiljö, Bostadsrättsmässan, HSB, Riksbyggen samt SBC.