TÄVLINGAR

Årets Innergård 2017 tilldelas BRF Inedal 8

Under Bostadsrättsmässan den 18 november 2017 mottogs Bostadsrättsmässans pris Årets innergård av Brf Inedal 8.

Innergården som är en del av bostadskonceptet 15/20 och har ritats av landskapsarkitekten Johan Paju. På scen tog Mikael Savborg och Viking Nordin från föreningen glatt emot diplom och blommor av tävlingens jury samt tidningen Utemiljö. Stort grattis till premiären för vår gröna tävling hälsar vi till hela föreningen!

 Juryns motivering

”Modern och genomtänkt innergård som är inbjudande för ett stort antal medlemmar i föreningen. Den är även byggd ur ett hållbarhets- och miljöperspektiv. En mycket trevlig innergård med andra ord som förlänger livslängden på gården långt in på säsongen! En värdig vinnare av priset Årets Innergård 2017!”

De tre nominerade bidragen i tävlingen var;

BRF Inedal 8

BRF Midsommarblomman

BRF Safiren 11

Kort om Årets innergård

Bostadsrättsmässans pris Årets innergård 2017 går till en bostadsrättsförening som nyttjat sin innergård på bästa sätt vad gäller trivsel, form, funktion och ytor för aktiviteter. Bostadsrättsmässan anser att bostadens gröna uterum är en av de viktigaste områdena för oss som lever i en stadsmiljö. Innergården tillför oss en avkoppling i vardagen. Den är en gemensam mötesplats för umgänge, trivsel och engagemang. Aktiviteter på gårdarna kan skilja sig åt. Somliga använder den till kalas, fester och grillkvällar medan andra ser det som en lugn oas för att samla kraft och finna lugn. Med tävlingen ville vi ta reda på vilken Stockholms vackraste och mest välkomnande innergård är.

Energipriset Stockholm 2017 tilldelas BRF Norrmälarstrand 70

Under Bostadsrättsmässan den 17 november 2017 mottogs Bostadsrättsmässans energipris av Brf Norrmälarstrands representant Göran Linde. På scen tog han glatt emot diplom och blommor av Niclas Åkerlund, marknadsdirektör på Fortum Värme samägt med Stockholm stad. Som pris i tävlingen vinner Brf Norrmälarstrand en genomgång av föreningens fjärrvärmecentral av en kvalificerad energiexpert från Fortum Värme till ett värde av 5000 kronor! Stort grattis hälsar vi till hela föreningen och önskar dem lycka till i sitt fortsatta energibesparingsarbete.


Juryns motivering

”Energipriset går i år till en Norrmälarstrand 70, en mindre förening som både värnar fastighetens höga arkitektoniska värden och samtidigt varsamt arbetar med förbättringar! Förening har valt att successivt under åren göra förbättringar, vilket handlar om att kombinera vanligt underhåll med åtgärder som också innebär energibesparingar på olika sätt. Några exempel är byte av glas i fönster, tilläggsisolering av fasaden, byte och modernisering av el-ledningar, fjärrvärmeväxlare och styrsystem, samt byte till tidstyrd ledbelysning, energieffektiva maskiner i tvättstuga, byte av hissmaskin och kompostering av matavfall.”


De tre nominerade bidragen i tävlingen som vinner ett besök av en energiexpert från Fortum Värme var: 
  • Brf Norrmälarstrand 70
  • HSB Brf Rågö
  • Brf Vikingen Handen

Kort om Energipris Stockholm

Bostadsrättsmässans Energipris 2017 delas ut i samarbete med Fortum Värme och

går till en bostadsrättsförening som på stort allvar tagit tag i sin energianvändning. En förening som genom en genomtänkt strategi och välplanerade aktiviteter fått ned sin användning och på så sätt sparat både pengar och på miljön.

Ett föredöme helt enkelt!

Huvudsponsor för priset är Fortum Värme- Bostadsrättsmässans energipartner!