Vad händer på mässan?

För oss på Bostadsrättsmässan är det viktigt att erbjuda besökarna högsta kvalitét på föreläsningar och aktiviteter. Vi lovar dig att du kommer att lämna mässan full av inspiration och ny kunskap. Vi har den stora förmånen att arrangera mötesplatsen i samarbete med HSB Stockholm, SBC och Riksbyggen. Låt dig inspireras och samla kunskap från de olika föreläsarna.

KUNSKAPSSCENEN

På Kunskapsscenen får du som besökare ta del av ett gediget scenprogram som fördjupar dina kunskaper inom ämnen såsom digitalisering, förvaltning, juridik, energi och mycket mer. Lyssna på föreläsare från RiksbyggenSBC och HSB samt vår energipartner Fortum Värme. Årets konferencier för Kunskapsscenen är Sofia Lilja, anlitad coach, föreläsare, utbildare och inspiratör men kanske mest känd som coach från TV4-succén Idol.

INSPIRATIONSSCENEN

Inspirationsscenen ger dig som besökare möjlighet att inspireras av föreläsare direkt från arbetslivet och ta del av deras erfarenheter samt få tips och råd. Ta del av deras berättelser hur de löst problem och svårigheter åt andra bostadsrättsföreningar. Ta med dig kunskaperna och dela med dig i din förening.

SAMFÄLLIGHETSSCENEN

I år öppnar vi även upp för samfälligheter, som för många förknippas med radhusområden och fristående grupphus. Dessa har ofta gemensamma behov på liknande sätt som en bostadsrättsförening. På samfällighetsscenen lär du dig allt som berör en samfällighet samt dess gemensamma områden.

KREATIVA HÖRNAN

Nytt för i år är att vi har ytterligare en scen som vi kallar Kreativa hörnan. Här får du som besökare tips och råd gällande allt från utemiljö, trender inom inredning till urban odling. Här får du garanterat massa kreativa idéer att ta med hem!

INNOVATIONSTORGET

Innovationstorget är en ny spännande satsning på årets mässa. Här visar vi upp ett antal utställare med nya innovativa produkter på marknaden.

Härifrån går du garanterat full med ny inspiration och idéer.

NY I STYRELSEN

Även i år erbjuder Bostadsrättsmässan och våra medarrangörer HSBSBC och Riksbyggen möjligheten att delta på vår mycket eftertraktade utbildning ”Ny i styrelsen”. En kostnadsfri utbildning för våra besökare som normalt sett kostar om man inte är besökare på mässan. Föranmälan krävs – stor efterfrågan och begränsat antal platser så skynda dig med din anmälan.

Årets konferencier, Sofia Lilja

Sofia Lilja är en flitigt anlitad coach, föreläsare, utbildare och inspiratör. Förutom det har hon arbetat med allt från Sveriges artistelit till företag och chefer inom näringslivet. Kanske mest känd för den stora massan är hon från att under nio säsonger coachat blivande artister i TV4-succén Idol.
Sofia arbetar gärna med personer eller företag som vill satsa på personligt ledarskap, förstärka sin drivkraft, öka sin kapacitet eller stärka sitt personliga varumärke. Med sina breda kunskaper, sin långa erfarenhet av det retoriska/sceniska och med sin unika förmåga att inspirera människor ger Sofia vår framgångsrika mötesplats Bostadsrättsmässan en extra dimension och mervärde.
Missa inte att se vår uppskattade konferencier stråla i sin fulla glans på Kunskapsscenen 17-18 november!

Årets trendspanare, Stefan Nilsson

Bostadsrättsmässan är stolta att presentera trendexperten Stefan Nilsson även kallad Trendstefan som en av våra föreläsare och inspiratörer. Stefan Nilsson är en av Sveriges mest mediala trendspanare och återkommer regelbundet i TV, radio och livsstils- och inredningsmagasin. Ständigt på resande fot spanar han efter nya företeelser och fenomen inom inredning, design, mode och annat vi drömmer om, dessa tips delar han sedan med sig av på sin blogg. Han är en av de främsta på att kommunicera kommande trender och riktningar, därför har vi valt ut just honom att berätta om kommande trender generellt med fokus på 2018!

Den 17 november gästar Stefan Bostadsrättsmässan på Kista. Till alla som är intresserade av kommande trender inom hem och inredning, missa ej hans framträdande på scenen Kreativa hörnan.

Årets inspiratör, Per Holknekt

Per Holknekt har inte bara hunnit startat Odd Molly och 31 andra bolag, varav ett börsnoterades och värderades till en miljard kronor, han har också levt som hemlös och förlorat både jobb och familj på grund av missbruk. Livet i en storstad kan vara tuff och hård, men också alldeles underbar! Per har ett gränslöst arkiv av upplevelser och erfarenheter som gör honom unik. Under Bostadsrättsmässan berättar han om sitt liv i storstaden och ger även en inblick hur han ser på dagens boendesituation. Per berättar även om stunder av sorg och lycka som fått honom övertygad om att livet är en resa där du själv bestämmer destination och hemort.

Per ger dig värdefulla nycklar, lärdomar, insikter och metoder som enkelt kan användas och appliceras på precis vem och vad som helst!

Se Per på Kunskapsscenen den 18 november.

Årets kommunikations- och ledarskapsexpert - Anna Almberg

Anna Almberg älskar intern kommunikation och vill att människor ska känna mer engagemang i sina liv. Hon föreläser idag i kommunikation, ledarskap och om hur vi människor är det viktigaste kapitalet ett företag och organisationer har. Under Bostadsrättsmässan berättar Anna om hur den interna kommunikationen med och mellan människorna avgör den externa framgången. Hur kan man tänka och agera för att nå mål och framgång både i privatlivet, i sitt arbete och om du sitter i styrelsen i bostadsrättsföreningen? Med fokus på kommunikation och ledarskap ger Anna verktyg, värdefulla nycklar och metoder som du kan använda i dina olika livsroller.
Se Anna på Kunskapsscenen den 17 november.

TIPSA OSS!

Vi vill alltid utveckla vår mötesplats för att göra upplevelsen ännu mer inspirerande och kunskapslyftande. Har du några idéer eller särskilda önskemål som du vill se eller höra på Bostadsrättsmässan 2018? Det kan röra sig om alltifrån en intressant talare eller känd person till engagerande ämnen och aktiviteter. Vi tar tacksamt emot dina förslag!